Feed on
Posts
Comments

Emigrantės pažintis su Los Angeles policija

Ne kartą teko girdėti populiarų stereotipą, kad Lietuvos Kelių policija yra šiokia ir anokia, o štai Valstijose eismo dalyviai susiduria tik su mandagiais ir kultūringais pareigūnais, iš kurių mūsiškiams tik mokytis ir mokytis. Pasimokyti, žinoma, dažnai yra ko, bet „nušašusių avių“ turbūt yra tarp kiekvienos pasaulio šalies policininkų.

Tokių, kaip porelė Angelų miesto tvarkos saugotojų, kurių „didvyriškas“ darbas sukrėtė rusakalbę JAV emigrantų bendruomenę po to, kai YouTube buvo paviešinta ištrauka iš tarnybinio Los Angeles policijos video įrašo, kurią ir aš įkėliau į savo blogą.

Video matote 30-metę Tamarą Gaglione, kuri buvo trečią mėnesį nėščia, kuomet ją sustabdė policija. Sustabdė ne todėl, kad gaudė kokią ginkluotą nusikaltėlę, narkotikų prekeivę, žudikę ar pan., kaip kad galima pagalvoti, žiūrint įrašą, bet tam, kad nubaustų eilinę moterį, kalbančią mobiliu telefonu už automobilio vairo, kas, suprantama, yra nusikaltimas, bet ne toks, kad dėl to turėtum atsidurti prieš pistoleto vamzdį.

Kamera užfiksavo, kaip patrulinė mašina persekioja Dodge Caravan 110-me Los Angeles kelyje. Piko valanda, automobiliai juda lėtai, patrulis per garsiakalbį liepia Dodge Caravan sustoti ir vairuotoja paklusniai bando prisiparkuoti šalikelėje tai iš kairės, tai iš dešinės eismo judėjimo pusės. Staugia sirena.

Kai Dodge pagaliau sustojo, vairuotojai įsakoma numesti į gatvę mašinos raktelius, išlipti iš automobilio ir padėti rankas ant kapoto. Sutrikusi moteris gal nelabai ir suprato ko iš jos nori, tad, kiek uždelsė, o išlipusi stovėjo, suglumusiai žiūrėdama į policininkus ir nepadėdama rankų ant kapoto. Manau, kad ne viena moteris nelabai suprastų ko iš jos nori ir kaip reikia elgtis tokioje situacijoje…

Tuo tarpu pribėgę prie moters policininkai kažko labai išsigando ir griebėsi ginklo. Vienas prisiartino prie jos, laikydamas abiem rankom nutaikytą pistoletą, spyrė moteriai iš kojos, kartu pastumdamas, tad Tamara kaip pakirsta, krito ant betono veidu žemyn. Policininkas griebėsi antrankių ir ilgokai tąsėsi, stengdamasis juos užsegti, tuo pačiu vertikaliai išsukdamas jai už nugaros rankas.

Įdėmiai peržiūrint video įrašą matosi, kad laikydamas vieną kelią ant moters nugaros, kitu keliu kažkodėl stuktelėjo jai po šonkauliais. Kad tai padarytų, jis, be abejonės, turėjo perkelti visą savo kūno svorį ant kojos, spaudusios „didžiosios nusikaltėlės“ nugarą. Privažiavo dar dvi policijos mašinos. Išlipę keturi policininkai padėjo „supakuoti“ moterį, kaip kokį laukinį žvėrį, tvirtai surišant kojas, aštriu kampu sulenktas per kelius ir pritraukiant jas virve prie juosmens. Tokia poza moterį ir numetė ant užpakalinės patrulių mašinos sėdynės.

Nors meksikiečių kilmės policininkai Daniel Ernandes ir Roberto Martines, neigia sulaikytąją sakius esant nėščia, tuo neįmanoma patikėti. Bet kuri moteris tokioj situacijoj prisimins tai ir staugs visa gerkle, bent jau tam, kad jos pačios nekankintų. Policininkai teigia ir tai, kad moteris pasielgė agresyviai, neatsukusi jiems nugaros ir nepadėjusi rankų ant kapoto. Tai jau… Pati Tamara aiškina, kad tiesiog labai išsigando ir tiesiog sustingo, nes niekada nematė į ją nutaikyto ginklo ir pagalvojo, kad ją tuoj nužudys.

Pagal patrulių raportą Los Angeles teismas apkaltino Tamarą Gaglione, kalbėjus mobiliu telefonu vairuojant, priešinimusi policijai ir vairavimu su laikinai suspenduotom teisėm. Moteriai pasisekė, kad ji rado gerą advokatą, kuris pareikalavo pateikti kameros, įtaisytos policijos patrulinėje mašinoje, video įrašus. Jam buvo atsakyta, kad tie įrašai… neegzistuoja, nors Tamara girdėjo kaip policininkai, minėjo kamerą. Advokatas Hovard Price pasirodė esąs atkaklus, pats surado tą patrulinę mašiną, joje esančią kamerą ir pareikalavo pateikti įrašus. Padaręs aštuonių min. kopiją, įkėlė į internetą. Teisėjas pamatęs, prievartos prieš beginklę moterį scenas, panaikino visus kaltinimus ir nutraukė baudžiamąją bylą. Sužinojęs apie kompromituojančius įrašus California Highway Patrol komisaras Joe Ferrow pasiūlė Tamarai 250 000 dolerių, kad užčiauptų jai burną.

T. Gaglione tai netenkino ir advokatas padavė ieškinį į instanciją, ginančią federalines piliečių teises, prieš kelių tarnybą ir šešis patrulius, tuo pagrindu, kad moters pilietinės teisės buvo pažeistos ir kad prieš ją buvo panaudota bereikalinga prievarta ir teisminis persekiojimas. O taip pat reikalavimą Policijos departamentui, išnagrinėti netinkamą patrulių elgesį ir pašalinti juos iš pareigų.

Savo 250 000 dolerių Tamara gavo ir visam laikui paliko Los Angeles, persikeldama į rytinę šalies dalį. Ji jau visą savo likusį gyvenimą bijos policijos, o tie patys patruliai ir toliau dirbs savo darbą. Gal kam pasirodys, kad moteris gavo daug pinigų. Deja… Kažin ar jai liko bent trečdalis sumos, atsiskaičius su advokatu ir Mokesčių inspekcija.

Los Angeles policija pries Tamara Gaglioni

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos