Feed on
Posts
Comments

IMG_8103

Šiandien rimtai susimąsčiau apie tai, kas būtų, jei JAV Rytinėje pakrantėje smarkiai snigtų septynias dienas ir naktis. Na tiek dar galima išgyventi. 🙂 O jei septyniasdešim septynias ? Dingtų elektra, nevažinėtų automobiliai, žmonės arba išmirtų nuo bado ir šalčio , arba susiimtų ir kažkaip gelbėtųsi. Kuomet, pažiūrėjusi tv reportažą, sužinojau, kad šiuo metu esu apsistojusi pavojaus zonoje, tai nepaisydama jokių prieštaravimų, pasiėmiau kastuvą ir išėjau kasti „gyvybės tako“. 🙂 Kažkaip nejauku buvo galvoti, kad jei kokia bėda, tai ne tik neprivažiuos, bet ir neatklampos niekas per sniegą.

IMG_8073

Purus sniegas smagiai sėdo ant kastuvo ir „gyvybės takas“ netrukus buvo baigtas. 🙂

IMG_8079

Apsidžiaugiau, kad vietinis, per Aukštutinės NY valstijos gyvenvietę einantis kelias, gražiai nuvalytas, nepaisant to, kad čia jau kaip ir Apalačų kalnų priekalnės, tad kelias tai gana stačiai kyla į viršų, tai leidžiasi į apačią.

IMG_8078

Pasirodo, čia kur kas saugiau, nei pačiam New York’e, kur po pusiaudienio uždarė visus tunelius ir tiltus, ir uždraudė žmonėms važinėti, nes nespėja valyti kelių. Gal ir gerai, nes vien Virginijos valstijoje per pūgą įvyko 989 eismo nelaimės. Vargu ar kas ten žiemines padangas turėjo…
Šiaip tai sniego nei Vašingtone, nei New York’e nebuvo itin daug. Vos tarp metro ir pusmetrio. Visas problemas lėmė kartais iki 80 km/h pakylantis vėjas ir gana lipnus sniegas, kuriame klimpo ir gelbėtojų mašinos. Laimei, artėjant nakčiai vėjas aprimo, tad kartu su meėnulio pilnatimi kylantis vandenyno lygis, nepridarė pakrantėj rimtų bėdų. Užteko to, kad dar ryte Ocean city gatvės virto negiliom upėm. Nepavydėtinas malonumas, kuomet žiemą į tavo namą veržiasi ledinis vanduo. Na bet kaip ir ne taip baisiai išgyveno Amerika tą taip išreklamuotą audrą. Keturiolika žmonių atsisveikino su šiuo pasauliu, vieni patekę į avariją, kiti- sušalę, dar keli -kasdami sniegą. Ryt – poryt po truputį viskas pradės grįžti į savo vėžes ir duok, Dieve, kad nebūtų nei septynių, nei septyniasdešim septynių pūgos dienų – labai jau silpni šiuolaikiniai žmonės prieš motinėlę gamtą.

.facebook_1453608672886

.facebook_1453608924872

.facebook_1453608842574

.facebook_1453608730837

2 Responses to “Tas baisus žodis „sniegas“.”

  1. sigitas parašė:

    na Lietuvoje, jei iškristų tiek sniego, tai vidutinis statistinis lietuvis (litowcas ?) neimtūsi kąstuvo gyvybės keliui kasti, bet sėstų prie kompo ir išlietų viedrą ašarų -- kaip niekas nieko nedaro, kokia valdžia supuvusi, bloga, kaip aplinkui visi abejingi ir apskritai jis mus visus nubaus -- emigrOs :DDDD

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos