Feed on
Posts
Comments

Su didžiausiu susidomėjimu perskaičiau beveik visus rašinius ir komentarus apie blogerių susitikimą su ministre Birute Vėsaite. Nustebino toks didžiulis ažiotažas aplink tą nieko nereiškiantį susiėjimą, juolab, kad pernai blogeriams susitikus su kur kas aukštesnes pareigas tuo laiku užėmusiu ir liaudies nemėgstamu gal net labiau, nei vos pradėjusi dirbti ūkio ministrė, A. Kubiliumi, jokio baisaus triukšmo po to susitikimo nebuvo. Tik pastebėjau, kad po tos audiencijos, kai kurie tinklaraštininkai ėmė labai įnirtingai propaguoti VAE. 🙂

Dabar gi mėtomasi įžeidimais ir kaltinama, vos kad ne Tėvynės išdavimu. 🙂 Norom nenorom kyla klausimas: kodėl? Suprantu supykusius ant Neriaus Jasinavičiaus ir Mindaugo Voldemaro. Vienas viešai prisižadėjo dalyvauti ne vien tik kaip klausytojas ir, vos kad ne „apginti“ savo gimtus namus, antrasis tapo savotiškai artimas ministrei per savo sutuoktinę, o štai ką tokio padarė Rokiškis Rabinovičius, niekaip nesuprantu.

Peržiūrėjau Jo paskutinius įrašus ir neradau jokių pažadų „sudirbti“ ministrę ir net jokios užuominos apie būsimą susitikimą. Perskaičius kai kuriuos rašinius ir komentarus, susidaro įspūdis, kad A. Katkevičius turėjo veikti kaip savotiškas ideologas, ką jis lyg ir bandė daryti, o iš Rokiškio Rabinovičiaus visi tikėjosi tokio XIX a. pab. anarchisto – teroristo vaidmens?

Visatos valdovas turėjo apsireikšti savo žiurkėnišku pavidalu ir stebuklingu kardu nukirsti galvą netinkamai ministrei? 🙂 Vietoj to Jis ramiai žmogiškam pavidale prasėdėjo visą susitikimo laikotarpį, nebandė kažkaip įžeisti ar pašiepti moters ministrės,o vėliau net drįso žurnalistei pasakyti, kad Birutė Vėsaitė turi humoro jausmą. Kas gali užginčyti, kad Ji jo neturi? Jei neturėtų, nebūtų pasikvietusi audiencijai tų, kurie retkarčiais iš Jos pasišaipo. Nors ir tai, nei susitikime dalyvavusios Aistė Paulina, nei Justė Latauskienė tokiom temom lyg ir nerašo. Tad sunku pasakyti kodėl jos buvo pakviestos, gal todėl niekas iš blogosferos, jų pasireikšti ir nereikalavo? Tiesiog gražios moterys papuošė aplinką ir realizavo lygių galimybių principą? 🙂 Niekas iš internautų nereikalavo, kad charakiri ministrės kabinete pasidarytų ten buvę Nemunas B. su Leo Lenox’u.

Gal ir dar kas buvo, nežinau, tiesiog tuos vardus man pavyko socialiniuose tinkluose išžvejoti. Tad kas gi vyksta? Pernelyg didelis blogosferos sureikšminimas, įsivaizduojant, kad blogeriai gali kažką pakeisti, net naujai paskirtą ministrę? Kas per naivumas įsivaizduoti, kad valdančioji partija į ministro kėdę sodina savo moterį ir nežino nei jos kompetencijos nei intelekto lygio. :)))) Visagaliai blogeriai atveria liaudžiai ir partijai akis, Lietuva gauna naują, kompetetingą ministrą (ę). :))) Negi niekam tai neskamba absurdiškai? Pamenu, kažkur skaičiau, kad JAV prezidentas George Bush, toli gražu nebuvo toks kvailelis, kokį bandė parodyti medios atstovai, vis prisikabindami prie Jo „sparnuotų“ posakių ir visokių kitokių nesąmonių.

Kažkam tiesiog reikėjo, kad Jis atliktų „kvailelio“ vaidmenį arba kažkam reikėjo kvailelio tame krėsle. Tas pats ir su mūsų ministerijas painiojančia ministre. Yra taip arba anaip ir jokie blogeriai to nepakeis, nes, anaiptol, jie nėra reali jėga. Tad vėl kyla klausimas: kodėl kilo tas šaršalas po nieko nelemiančio susitikimo? Mano pašalietės žvilgsniui iš už Atlanto, peršasi išvada, kad vieni blogeriai bando „suvesti sąskaitas“ su kitais ir pasilypėti ant aukštesnio laiptelio. Galgi tai elementarus žmogiškas pavydas dėl Rokiškio Rabinovičiaus populiarumo? O gal ir rimtesnė priežastis..? Viešoje erdvėje kyla vis didesnis triukšmas dėl skalūno dujų gavybos Lietuvoje. Kažkas yra pasiruošęs investuoti į tai didelius pinigus. Kažkam reikia, kad visais įmanomais kanalais tai būtų propaguojama Lietuvoje, tame tarpe ir blogosferoje.

Galgi ir Rokiškis Rabinovičius, atgailaudamas dėl savo vyriško elgesio audiencijos pas ministrę metu, privalo tapti skalūnų apologetu, kad „išpirktų savo kaltę ir atgautų pasitikėjimą“? Nežinau. Aš nieko nežinau, tik keliu klausimus. Net nežinau kodėl susiejau blogerių pjautynes su skalūnų dujų gavyba. Gal tiesiog prisiminiau vaizdus iš „Oskaro“ laureato Josh’o Fox’o filmo „Gasland“ ir tai, kad dėl savo sukurto dokumentinio filmo apie dujų gavybos pasekmes, JAV režisierius yra teisiškai persekiojamas. Nežinau… Aš tik, liūdnu žvilgsniu į Lietuvą žvelgianti, emigrantė…

Joshua Fox \“ Gasland\“

4 Responses to “KAS VYKSTA LIETUVIŠKOJE BLOGOSFEROJE? PAŠALIETĖS ŽVILGSNIS.”

  1. Grgns parašė:

    Rokiškis su Tumeliu negiriami už tai, kad tuoj po susitikimo prišnekėjo Delfiui pagyrų Vėsaitei, Delfis išspausdino, tie abu bandė švelnint situaciją teisindamiesi, bet tik susipainiojo labiau.

    • lijanaesmi parašė:

      Kokių pagyrų ??? Pagyrė, kad puikiai savo darbą dirba ? Kad Lietuva dabar pakils naują ministrę gavusi. Nejuokinkit. 🙂 Kažką reikėjo diplomatiškai atsakyti, ką ir padarė.

      • Grgns parašė:

        Diplomatiškai, tai reiškia, jog šnekėjo visiškai ne taip, kaip galvoja? Beje, Rokiškis jau po 5 minučių po straipsnio Delfy pasirodymo Gpliuse įrodinėjo, kad nežinojo, jog su Delfiu kalba. 🙂

        • Lijana parašė:

          Koks skirtumas -- žinojo ar nežinojo. Kad su žurnaliste, tai tikrai, kad žinojo, o iš kur -- tai koks skirtumas ?
          Negi jūs rimtai galvojate, kad Rabinovičius rašo ir kalba tai ką galvoja ? 🙂 Negi manote, kad Jis tikrai ruošiasi tapti Visatos valdovu ir paversti jam neįtikusius žmones mikrokatėmis ? 🙂

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos