Feed on
Posts
Comments

Trečiadienį New York’e nusipirkau vietinės rusakalbės žydų bendruomenės laikraštį „Evreiskij mir“.Mėgstu žydiškus laikraščius, nes bent jau vieną kitą įdomų straipsniuką juose visada galima sužvejoti. Nenusivyliau ir šįkartą, juolab, kad ir ieškojau kažko įdomaus apie Siriją. Tai buvo perspausdintas Ken Timmerman iš Daily Caller straipsnis „Izraelio žvalgybos duomenis lengvai „pakoregavo“, kurio laisvą vertimą ir norėčiau jums pasiūlyti pamąstymui :
JAV spaudoje žinia apie rugpjūčio 21-ąją panaudotą cheminį ginklą Sirijoje, rėmėsi JAV žvalgybos padarytu elektroninio pašto žinutės perėmimu.Vėliau buvo paskelbta, kad įrodymus pateikė Izraelio karinė žvalgyba AMAH. Pagal perimtą ir redaguotą pranešimą, buvo paskelbta, kad cheminę ataką pravedė 4-osios tankų divizijos elitinė 155-oji brigada, vadovaujama Sirijos prezidento brolio Maero Asado. Pirmiausia šis kaltinimas pasirodė saite Debka.com. Tačiau Izraelio karinės žvalgybos padalinys Nr.8200,sugebėjo pasiklausyti telefoninio pokalbio tarp SAR Generalinio štabo ir majoro, vadovavusio 155-ajai brigadai.Pagal originalų pokalbio vertimą, majoras neigė panaudojęs raketas cheminei atakai ir kvietė SAR Generalinio štabo atstovą atvykti ir įsitikinti, kad visos jo kontroliuojamos raketos tebėra savo vietose. izraelio karinė žvalgyba teigė, kad Sirijos majoras buvo tardomas tris dienas ir paleistas tik įsitikinus, kad raketos tikrai nebuvo panaudotos.
Egipto karinė žvalgyba pateikė duomenis apie Turkijos karinės žvalgybos, Kataro ir Sirijos sukilėlių atstovų susitikimą Turkijoje, kurio metu vienas iš dalyvių pareiškė, kad rugpjūčio 21-ąją įvyks svarbus įvykis, pakeisiantis žaidimo taisykles ir priversiantis JAV bombarduoti Siriją.
JTO inspektoriai buvo Sirijoje rugpjūčio 21-ąją, kuomet buvo įvykdyta cheminė ataka. Jie laukė Sirijos vyriausybės leidimo daryti patikrinimą dėl galimai naudoto cheminio ginklo dar prieš 21-osios dienos išpuolį. Baltieji rūmai susisiekė su JTO Generaliniu sekretoriumi Pan Gi Munu ir įtikino jį nesiųsti tądien inspektorių į sukilėlių kontroliuojamą Damasko priemiestį, nes tai pernelyg pavojinga ir nėra jokios būtinybės. Inspektoriai vistik pabandė nuvykti į nurodytą kvartalą, bet juos neutralioje teritorijoje pasitiko nežinomų snaiperių ugnis. Inspektoriai pasitraukė į saugią vietą, kur vėliau sukilėliai jiems ir pateikė cheminio ginklo aukas.
Tai va toks straipsniukas. Nežinau kiek čia teisybės ir kiek melo, bet besidomint Sirijos įvykiais, verta žinoti įvairias versijas.

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos