Feed on
Posts
Comments

JEI RYTOJ…..

Pasaulis toli gražu nėra toks stabilus, kaip kad mums norėtųsi. Karai, stichinės nelaimės, neramumai, visada atrodo, kad tai vyksta kažkur toli, tačiau bet kada gali pasiekti ir mus, tad dalinuosi amerikietiškoje spaudoje rastais patarimais.:)
1. Nelaikykite visų savo pinigų viename banke. Kipro bankų krizė buvo pernelyg akivaizdus perspėjimas, tad verčiau padalinkite savo net ir nedideles santaupas į kelias skirtingų bankų sąskaitas.
2. Visada turėkite namie grynų pinigų. Padalinkite juos į kelias dalis ir paslėpkite skirtingose vietose. Niekas nėra apsaugotas nuo netikėto elektros energijos atsijungimo mieste, neribotam laikui. Tokiu laikotarpiu jūsų kreditinės ir debitinės kortelės taptų bevertėm.
3. Atiduokite skolas.
4. Investuokite į auksą ir sidabrą.
5.Sumažinkite savo išlaidas. Žinote kodėl tiek daug amerikiečių prarado savo , kreditan pirktus namus, 2008-2009 metais? Jie nesugebėjo apriboti savo poreikių. Žmonės vis labiau klimpo į skolas, bet tebevalgė restoranuose, pirko brangius bilietus į sporto varžybas, samdė namų tvarkytoją. To pasekoje prabangus gyvenimas tapo elgetišku.
6. Prisiminkite, kad savas biznis yra apsidraudimas nuo atleidimo iš darbo.
7. Apsirūpinkite ilgai negendančiais maisto produktais. Prisiminkite, kad pasaulinės maisto produktų atsargos per pastaruosius keturis dešimtmečius, nukrito iki rekordiškai žemo lygio.
8. Išmokite auginti maistą.
9. Būtinai turėkite šiltų rūbų komplektą. Pirmiausia jums yra reikalinga striukė su kapišonu, šiltos pirštinės ir kojinės. Esant stichinei nelaimei, šie daiktai įgyja aukso vertę ir jų nebelieka prekyboje. Patartina apsirūpinti ir šiltu miegmaišiu.
10. Medikamentai ir asmens higienos priemonės. Juk net tokios smulkmenos, kaip dantų pasta, šepetukas, aktyvuota anglis, iodas, spiritas, bintas yra labai reikalingi.
11.Vitaminai. Kasdienio gyvenimo metu apie vitaminus galima turėti skirtingą nuomonę. Esant ekstremaliai situacijai, vitaminai gali tapti būtinais.
12. Savigynos priemonės.Nėra būtina turėti šaunamąjį ginklą. Galite nusipirkti gerą sudedamą peilį. geležinį vamzdį, beisbolo lazdą, vinimis šaudantį statybininkų pistoletą ir pan.
13. Žemėlapis ir kompasas, prožektorius, bei baterijomis pakraunamas portatyvinis radio aparatas. Šie daiktai, dingus elektros energijai, bus kur kas naudingesni nei naujausias smartofonas ar GPS navigatorius.
14 Pagalvokite, kaip leistumėte laisvalaikį. Kortų kaladė, kryžiažodžių knygutė, šaškės ir domino tikrai padėtų atsipalaiduoti ko nors ilgai belaukiant.Kuomet Čilės San Chose šachtoje po avarijos 33 šachtininkai po žeme praleido 69 dienas, nepalūžti jiems padėjo ir nesudėtingi žaidimai.
15.Niekam nepasakokite apie savo pasiruošimą ekstremaliai situacijai.

Linkiu niekada neatsidurti tokioje situacijoje, kuomet šie patarimai praverstų. 🙂

2 Responses to “JEI RYTOJ…..”

  1. Jolita parašė:

    Lengvai susiskaitė. Keli patarimai tikrai verti dėmesio, bet tikėkimės ne rytoj… 🙂

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos