Feed on
Posts
Comments

DSC00483
Netikėtai pačiai sau, nutariau bent jau šešiom dienom mesti visus darbus ir pasidairyti po Ameriką, man dar nematytą. Pirmoji kelionės diena baigėsi pažintimi su Cleveland’u Ohio valstijoje. Žinojau, kad yra toks miestas, kur bent jau seniau daug lietuvių gyveno, bet kas ten įdomaus gali būti, neturėjau net menkiausio supratimo. Tad viešnagė jame, pateikė man malonų siurprizą. Miestas yra įsikūręs ant vieno iš Amerikos didžiųjų ežerų kranto. Teko matyti įspūdingą Ontario ežerą, o vakar susipažinau su Erie.DSC00510
Gana graži krantinė, vedanti prie ežero, bet visą Erie didingumą užstoja uosto molas.
Labiausiai mane nustebino žinia apie tai, kad Cleveland’as yra savotiška rokenrolo gimtinė.Terminą „rock and roll“sukūrė vietinės radijo stoties didžėjus Alan Freed, kuris išpopuliarino negrų ritmo ir bliuzo muziką tarp baltųjų miesto gyventojų.
Dabar gi, praėjus daugiau nei penkiasdešimtčiai metų, Erie ežero pakrantę puošia stiklo piramidė, tapusi miesto simboliu. Joje yra įsikūręs rokenrolo muziejus, muzikos įrašų parduotuvė, vyksta muzikiniai renginiai. Norėjau pasivažinėti su John’o Cash’o autobusu, bet…Užtat spėjau truputį pasidairyti po piramidės vidų:
DSC00465
Patiko apsauginis vyrukas. 🙂
DSC00466
DSC00467

DSC00471

Tai tiek šiam kartui apie Cleveland’ą. Grįžus namo, parašysiu truputį daugiau.

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos