Feed on
Posts
Comments

DSC001561996-ųjų karštą liepos 18- osios vakarą, išskridęs iš JFK aerouosto New York’e, po 12 min. ties Long Island sala NY, netikėtai sprogo ir įkrito į vandenyną reisu Trans World Airlines 800 Paryžius – Roma, skridęs, Boeing 747-10O su 230 keleivių. Dėl techninių gedimų lėktuvas vėlavo išskristi valandą laiko, paskutinę valandą dviejų šimtų trisdešimties žmonių gyvenime…
Oficiali Nacionalinio Transporto Saugumo komiteto išvada skelbė, kad lėktuvas sprogo dėl trumpo elektros susijungimo prie degalų bako. Tai dar buvo ramūs laikai prieš artėjančią Rugsėjo 11-ąją, kuomet amerikiečiai jautėsi saugūs ir nemanė, kad kažkokie teroristai gali kelti pavojų jų gyvybei ir šalies saugumui, tad ekspertų išvada turėjo būti priimta visai ramiai ir neabejojant, bet…Tąkart vakarėjo, daugybė poilsiautojų sėdėjo savo namų terasose, vaikščiojo vandenyno pakrante, plaukiojo laiveliais ir jų tarpe atsirado daug liudininkų, mačiusių kažką panašaus į fejeverko raketą, kuriai pasiekus lainerį, įvyko sprogimas. Buvo ir versija apie bombą bagažo skyriuje, buvo įtariami Libijos ir Irako diktatoriai, esą pasiuntę savo žmones atlikti juodą darbą. Tačiau nebuvo jokių įrodymų. Per aštuoniolika metų visuomenė daugmaž primiršo šią tragediją. CNN priminė ją šįvakar, pristatydama naują dokumentinį filmą, kurį galite pažiūrėti čia :
Filmmakers asserts new evidens
Manyčiau, kad ši tragedija, gana aktuali ir šiandien, kuomet pasaulis per masinės informacijos priemones stebi siaubo filmą Ukrainoje. Abu lėktuvai sprogo ore tik vienos dienos ir beveik aštuoniolikos metų skirtumu ir net panašiu vietiniu laiku. Amerikiečių kūnus teko žvejoti vandenyne, Malaizijos avialainerio keleivių kūnai, vieni jau juoduose maišuose išvežti nežinia kur, kiti jau trečia diena dar tebesimėto Ukrainos laukuose. Vienu atveju lavonais galėjo „smaguriauti“ žuvys, kitu – benamiai šunys…Dvi šiurpios liepos tragedijos, kurių galėjo nebūti..

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos