Feed on
Posts
Comments


Apstulbau, šiandien sužinojusi, kad mes gyvename jau prasidėjusio kosminio karo metu, tik tie kosmoso ateiviai visai ne su skafandrais ir skraidančiom lėkštėm,o brutalūs ISIS kareivos…Ne, ne, man tai neprisisapnavo, apie tai savo laidoje paskelbė CNN nacionalionio saugumo analitikas, New America foundation viceprezidentas ir knygos“Manhunt: The Ten-Year Search for bin Laden — From 9/11 to Abbottabad“ autorius Peter Bergen, išnagrinėjęs 7-ąjį islamistų virtualaus leidinio Dabiq numerį ir pasiremdamas kitų ekspertų nuomone.
Visi šiuolaikinės politikos analitikai yra įpratę ieškoti racionalios priežasties bet kokio konflikto atveju, tad niekaip negalėjo suprasti, kodėl ISIS vadai daro viską, kad tik įgytų kuo daugiau priešų ir tuo pačiu pasmerktų save sunaikinimui. Paaiškėjo, kad ISIS veikla neturi racionalumo ir yra ne kas kita, kaip apokaliptinis kultas, teigiantis, kad mes gyvename prieš pat pasaulio pabaigą ir ISIS tikslas yra tą pabaigą priartinti. Virtualaus ISIS leidinio Dabiq pavadinimas, padeda suprasti radikalaus islamo kareivų pasaulėžiūros esmę. Dabiq yra Sirijos miestas, kur pranašas Mahometas, tariamai išpranašavo, kad čia Islamo ir „Romos imperijos“ kariuomenės turi susitikti lemiamam mūšiui, kuris baigsis Islamo triumfu ir pasaulio pabaiga.Tad kiekvienas žmogus privalo pasirinkti ar jis eis su pranašu Mahometu ar su „kryžiuočiais“ ir išdavikais.
Kuomet praėjusį lapkritį amerikiečių slaugui Peter’iui Kassig’ui nupjovė galvą, jo budelis „Jihadi John“ – veidą slepiantis, iš Didžiosios Britanijos atvykęs ir daugelyje video įrašų pasirodantis, žudikas – pasakė : “ Mes dabar palaidosime Dabią’e pirmąjį kryžiuotį ir nekantriai lauksime visos jų armijos atvykstant“. Kitais žodžiais tariant, ISIS daro ir darys viską, kad į Siriją įžengtų Vakarų šalių kariuomenė ir išsipildytų pranašo Mahometo pranašystė…
Mums, abejingiems tiek pranašams, tiek galimai pasaulio pabaigai, visa tai atrodo absurdas, deja, radikalūs islamistai tai priima visai rimtai. Terorizmo ekspertai J.M. Berger ir Jessica Stern, savo naujoje knygoje apie ISIS rašo, kad siautėjančios apokaliptinės grupuotės, įsivaizduoja save kaip kosminio karo tarp Gėrio ir Blogio karius, karo, kuriame negalioja mums įprastos moralės normos..
Tad ISIS kariauja „lemiamą karą tarp Gėrio ir Blogio“, ir kariauja „Gėrio“ pusėje, kas leidžia jiems žudyti kiekvieną, einantį ne su jais. Tokia mums protu nesuvokiama ideologija ir paaiškina žurnalistų nužudymus, Jordanijos piloto sudeginimą ir paskutinį iššūkį – dvidešimt vieną viešai nužudytą Egipto krikščionį koptą. ISIS kovotojai nieko nebijo, nes su jais „yra“ Alachas, niekur nesislepia ir kviečia Vakarų pasaulį į lemiamą mūšį Dabiq’e. Kliedesys ? Taip, tik, deja, pakankamai baisus ir rimtas.

Peter Bergen straipsnis

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos