Feed on
Posts
Comments

Kokia gi kelionė po nepažystamą valstiją, neaplankant jos sostinės? Tad kitas jos punktas – Richmond’as.

Tai trečiasis pagal dydį Virgin’ios miestas, įkurtas 1737m. ir turintis per 200 tūkstančių gyventojų. Negalime skirti jam daug laiko, tad pasitenkinam kapitolijum ir aplink jį esančiais paminklais.

Toliau kelias veda į Shenandoah slėnį, kuriame stūkso vienas iš įspūdingiausių JAV gamtos paminklų – natūralus gamtos tiltas. Senieji Monacan genties žmonės vadino jį – Dievo tiltu. Likus dviems metams iki revoliucijos, Anglijos karalius George III pardavė šį gamtos kūrinį kartu su 157 akrais žemės už 20 šilingų Thom’ui Jefferson’ui, kuris pradėjo kviesti čia lankytojus.

Europiečiams, atvykusiems į Naująjį žemyną XVIII–XIX a., natūralus Tiltas atrodė kaip vienas iš pasaulio stebuklų.

Na bet, prieš einant į gamtą, verta apsilankyti ir nedideliame vietiniame vaškinių figūrų muziejuje.

Čia ir paskutinė vakarienė, ir Adomas su Ieva, ir politinio šalies gyvenimo scenos.

Tačiau gražiausia ir įdomiausia dar prieš akis.

Einame mišku. Gražu, gera, o priešais mūsų jau laukia gamtos tiltas. Įspūdis tikrai nepakartojamas. Šis unikalus grožis susiformavo Cedar’o upelei graužiant kalkakmenį. Jo aukštis yra 66m., arkos – 27m. Vaizdas primena arba olos dalį, arba tunelį, kuriuo galbūt kadaise ir tekėjo James upės intakas.

1927 m. Westinghouse iliuminacijų kompanijos inžinieriai Samuel Hibben ir Phinehas V. Stephens sukūrė Tilto arkai specialia apšvietimo sistemą, kuri kiek patobulinta, veikia ir šiandien.

Saulei nusileidus, stebėjau ten šviesos ir muzikos kompoziciją „7-ios Tvėrimo dienos“, pagal „Būties knygą“. Įspūdis buvo toks, tarsi truputuką būčiau prisilietusi prie Tvėrėjo darbo.

Gal gerą pusvalandį stovėjau ir žiūrėjau į kalkakmenio sieną. Ko tik ten nėra – ir gamtos sukurti žmonių profiliai, ir avinuko galva! 🙂

Cedar’o upė.

Eidami palei kadaise tokią veržlią, o dabar nurimusią upelę, priėjom senųjų Amerikos gyventojų Monacan’ų genties kaimelį–muziejų.

Senųjų Amerikos gyventojų nepamatėm, tik grįždami atgal sutikom vietinį fazaną. 🙂

Kadangi turistų į Shenandoah slėnį privažiuoja daug, tai ir atrakcijų jiems prigalvojama įvairių. Be minėto vaškinių figūrų muziejaus, čia dar radau senų žaislų ir drugelių parodas.

Tai tiek šiam kartui.

Belieka aprašyti dar vieną Virgini’os gamtos stebuklą – Luray stalaktitų ir stalagmitų uolas.

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos