Feed on
Posts
Comments

Šią vasarą iki pat spalio mėn. Bronx’o (NYC) botanikos sode veikė savotiška instaliacija pagal Claude Monet kūrybą. Buvo eksponuojami du įžymiojo prancūzų dailininko paveikslai, o gėlės pasodintos tos, kokias savo rezidencijoje Giverny augino ir prižiūrėjo pats menininkas.

Buvo malonu pažiūrėti ir šiuolaikinio Giverny namo–muziejaus nuotraukų parodą. Būnant Prancūzijoje, tikrai vertėtų ten užsukti. Pats įdomiausias dalykas, kurį sužinojau, buvo tai, kad Claude Monet pats augino ir prižiūrėjo vandens lelijas, netgi savo rankomis surinkdamas jas iš tvenkinio vėlų rudenį. Iki šiol aš naiviai maniau, kad vandens lelija yra laukinis augalas, jokios ypatingos priežiūros nereikalaujantis.:)




Bet labiausiai mane sužavėjo lotosas. Niekada nebuvau mačiusi šio nuostabaus augalo „gyvai“.

Buvo rugsėjo 22-oji ir žiedai jau buvo pavirtę į sėkladėžes, bet tarsi specialiai man išliko vienas puikus žiedas ir net jaunas pumpuras. Stovėjau ir grožėjausi jais, kaip didžiausiu stebuklu. Hare Krishna!

Be instaliacijos Claude Monet paveikslų tema, botanikos sodas dar buvo pasipuošęs ir ispanų skulptoriaus Manolo Valdes darbais. Gana įdomi jo sukurta skulptura „Galateja“.

Užteko man tą sekmadienį laiko ir iki Peggy Rockefeller vardo, rožyno nulėkti. Rugsėjo pabaiga – ne pats rožių žydėjimo metas, bet keletas žiedų liko ir mano džiaugsmui. 🙂


Na o kitas žygis į sodą bus japoniškų chrizantemų žiūrėti. Nemylėjau aš jų Lietuvoje, bet kai nuėjau į parodą Bronx’e, mano nuomonė nepasikeisti negalėjo:) Bet apie chrizantemas bus kitą kartą. Malonaus visiems savaitgalio!

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos