Feed on
Posts
Comments

Vakar žiūrėjau kandidatų į JAV prezidentus M. Romney ir B. Obam’os debatus Denver’io universitete. Ne itin domiuosi artėjančiais rinkimais, bet kadangi tokio renginio gyvenime nebuvau mačiusi, tai nutariau praplėsti savo akiratį. 🙂

Nenusivyliau, nes pamačiau įdomų spektaklį ir įsitikinau, kad imagemaker’iai yra jėga. Dar prieš keletą savaičių Mitt Romney buvo ne itin malonus, retai besišypsantis ir nekeliantis didelių simpatijų vyriškis. Vakar gi prieš savo akis pamačiau tikrą amerikiečių nacijos tėvą.

Tėviška šypsena, malonus balsas, dėmesingas gerų akių žvilgsnis ir begalinis susirūpinimas tais 23-im mln. amerikiečių, neturinčių darbo. Ir jokios užuominos į tai, kad vos prieš kelias savaites jis pavadino 47 % nacijos – veltėdžiais ar kaip ten kitaip tą žodelį reikėtų išversti.

Pabandžiau įvertinti M. Romney iš moteriškos pozicijos ir nutariau, kad jei aš būčiau vidutinio amžiaus ir ne itin daug mąstanti bei pastebinti falšą amerikietė, tai tik už tokį prezidentą ir tebalsuočiau.:) Juk toks gražus, toks rūpestingas ir pasiruošęs viską dėl savo tėvynės padaryti – ir stebuklingai 20 mln. darbo vietų sukurti, ir mokesčius sumažinti, ir toliau „stiprinti JAV galią“.

B. Obama jo fone atrodė blankiai. Vėl buvo pasibalnojęs savo mėgstamą arkliuką – visuotinį išsilavinimą. Įdomu ką jo besiklausydami galvojo tie koledžų absolventai, kurie neturi darbo, bet turi dešimtis tūkstančių dolerių siekiančias skolas bankams už savo išsilavinimą. Man tie patosiški svaičiojimai priminė kažkurį tai sovietinį suvažiavimą, kai buvo iškeltas lozungas dėl privalomo vidurinio išsilavinimo. Tiek sovietams, tiek Obamai kažkodėl atrodė, kad geras darbininkas turi mokytis ne savo būsimos profesijos, o kelti savo intelekto lygį, net jei to intelekto ne itin daug terasta. O galgi darbininkai Valstijoms išvis nebereikalingi, nes pakanka kiniečių ir kitų Pietryčių Azijos tautų darbininkų, sėkmingai gaminančių JAV skirtas prekes.

Jau po debatų CNN apžvalgininkai pastebėjo, kad prezidentas atrodė taip, tarsi būtų nenorėjęs dalyvauti debatuose ir būtų jiems visai nepasiruošęs, kai M. Romney pranoko pats save. Rezultatas gavosi atitinkamas Romney laimėjo debatus 67 % prieš 25 %.

Kaip šalies lyderį jį pasirinko 58 %, kai Obamą tik 37 %. Paklausti už ką balsuos, registruoti 47 % CNN įvairių pažiūrų rinkėjai pareiškė, kad geriau jau nebalsuos nei už vieną iš kandidatų. 35 % nutarė balsuoti už M. Romney, 18 % už Obamą. Žinoma, šie rezultatai nieko nereiškia. G. Bush savo laiku pralaimėjo visus tris debatus, bet tapo prezidentu. Man gi įdomiausia šio reikalo aktorinė pusė. Pažiūrėjus tokius spektaklius nebelieka jokių iliuzijų ir gali sau pasitraukus už užkulisių, ramiai stebėti gyvenimo teatrą. Tad linkiu įdomių spektaklių ir lietuviškuose rinkimuose! 🙂

First presidential debate

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos