Feed on
Posts
Comments

FullSizeRender-65

Beklajodama po raudonmedžių rojų, net neįtariau, kad šis Humboldt’o krašto kampelis yra ne tik Amžinybės medžių mylėtojų, bet ir kanapių gerbėjų vieta. Marihuana yra legalizuota Kolorado, Vašingtono, Kalifornijos valstijose, bet tai nereiškia, kad gali tiesiog imti ir prisisėti daržą kanapių, o paskui jas vežti parduoti į New York’ą, kur gausi už savo produktą, vos kad ne dvigubą kainą. Nieko panašaus. Turi gauti leidimą auginimui ir ne norimam, o įstatymo nustatytam kiekiui, gali parduoti tik tiems, kas turi gydytojo išrašytą receptą. Žinoma, visi įstatymai gali būti apeinami, tad tarp teisiškai pavyzdingų kanapių augintojų yra ir tokių, kurie augina „žolės“ tiek , kiek nori ir parduoda ją, kam nori. Kartas nuo karto tokie veikėjai yra demaskuojami, apie juos rašo spauda, iškeliamos bylos, valstijos iždas pasipildo didžiulėmis baudomis, bet iš esmės gyvenimas ir toliau teka sena vaga.

IMG_5964

Nenustebkit, jei kada keliausit po Šiaurės Kaliforniją ir pamatysit gyvenamuosius namus, aptvertus 1,5-2m aukščio tvora. Greičiauisiai tame name gyvena marihuanos gamintojas. Gali jis būti sąžiningas ir tyras, kaip krikštolas, bet visvien apsitvers tvora ir įdės į vartus spyną, kaip kad mano pažįstama to krašto gyventoja Alicija.

FullSizeRender-101

Būtent Ji, neturėdama ko slėpti, papasakojo man apie savo biznį ir net leido fotografuoti, tik griežtai uždraudė vaikščioti apie kaimynų tvoras. Žmonės čia ginkluoti, nervingi ir nemėgsta, svetimais reikalais besidominčių, prašalaičių. Tad į svetimus kiemus nosies nekišau, užteko ir Alicijos daržo. Augina Ji, kartu su savo pussesere, tris šiltnamius kanapių, tiek, kiek joms leidžia įstatymas.Tam, kad augalai greičiau subręstų ir turėtų malonesnį aromatą, joms dirbtinai yra trumpinama diena ir vargšas augalas skuba gyventi. Tam lygiai aštuntą valandą vakaro, jokiu būdu ne valanda ar net pusvalandžiu anksčiau ar vėliau, šiltnamis yra uždengiamas pirmuoju apklotu.

IMG_5973

IMG_5979

Kanapėms dar lieka truputis, per langelius įeinančios šviesos, greičiau imituojančios saulės leidimąsi.

IMG_5971

Griežtai po penkiolikos minučių, šiltnamis yra paslepiamas po dar vienu apklotu, užkamšant ir prispaudžiant visus kampus, kad kanapei neliktų jokių abejonių, kad jau gili naktis, nors iki tikro saulės nusileidimo dar lieka beveik valanda.

IMG_5994

Taip stropiai užtamsintos, kanapės turi miegoti iki aštuntos valandos ryto. Tokiu būdu sutaupomi beveik du naturalaus augimo mėnesiai ir per tą sutaupytą laiką yra galima iš vazonėlių persodinti į šiltnamį kitus, jau gerokai paaugusius sodinukus. Tokiu būdu Alicija sunkiai dirba šiltnamy gal kiek daugiau nei septynis mėnesius. Apart to, kad nėra taip lengva uždengti ir nudengti sunkius polietileno apdangalus, augalus dar reikia tręšti ir stebėti ar jų tarpe nėra hermafroditų. Atpažinti juos nėra lengva, o jei pražiopsosi, tai vyriškoji hermafrodito dalis netikėtai apvaisins visą šiltnamio haremą ir vietoj marihuanos gausi sėklų derlių. Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad marihuana yra gaunama tik iš nekaltų, moteriškos giminės kanapių. Dalinai todėl kanapės yra dauginamos daigų pavidalu, o ne tiesiog pasėjamos. Alicija pastebėjo, kad tarp marihuanos mėgėjų yra kur kas daugiau vyrų , nei moterų. Ne visų moterų kūnas toleruoja šį dūmą. Gal ir naturalu, kad moteriška kanapė labiau myli vyrus.:)
Kanapių augintojai stengiasi kuo rečiau palikti savo namus. Nepaisant tvorų, budrios kaimyno akies, kartas nuo karto viešoje vietoje pademonstruojamo šaunamojo ginklo, niekada nežinai kokie vandalai gali užpulti ir nuskabyti vertingąsias augalų viršūnes. Laimingai išsaugojus ir išauginus derlių, maždaug nuo rugpjūčio pradžios, prasideda rinkimas. Tuo metu į Šiaurės Kaliforniją suvažiuoja kanapių rinkėjai ne tik iš Meksikos, Argentinos, bet ir iš kitų JAV valstijų, Kanados. Daugiausia tai jaunimas, trokštantis per trumpą laiką užsidirbti keletą tūkstančių dolerių. Mat už vertingosios augalo dalies paundą, pradedančiajam yra mokama apie pusantro šimto dolerių, o patyrusiems ir daugiau. Darbas nėra lengvas, nes reikalauja miklių pirštų ir ilgų sėdėjimo valandų. Darbas, pusiau pogrindiniuose dideliuose ūkiuose yra dar ir pavojingas, nes pagrąsinęs ginklu šeimininkas, tave gali paprasčiausiai išmesti į gatvę, nesumokėjęs. Kalbama, kad čia veikia kiniečių, mongolų, rusų nusikalstamos struktūros. Nežinau, kaip ten iš tiesų, bet juk aišku, kad narkotikų biznis negali būti švarus.
Nuimtas ir išlukštentas derlius yra džiovinamas, o paskui arba parduodamas legaliai, kaip daro Alicija, arba pusiau legaliai arba niekas nežino kaip. Tada jau galima keletą mėnesių pailsėti ir pradėti viską iš naujo.
Kanapių lapai turi daug vitaminų ir mineralų, nepaveikti ugnies neturi narkotinio poveikio, tad visai normalu, atidarius kanapių augintojo šaldytuvą, išvysti tokį vaizdelį :

IMG_5773

Tie lapeliai su viršūnėle tiesiog bus įdėti į mikserį su uogom ir pienu, tad pusryčiams bus sveikatą saugantis kokteilis.
Alicija nejaučia jokio džiaugsmo dėl savo veiklos, tiesiog reikalingi pinigai, kad susitvarkytų buitinius reikalus ir galėtų pradėti naują, širdžiai mielą veiklą, o vietoj kanapių augintų daržoves. Palinkėjau, kad jai tai pasisektų ir kad kai kitą kartą pas Ją atvažiuosiu,Jos sodybos nebejuostų ta niūri tvora.

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos